top of page

Onze diensten

Voetklachten

Voet en houding gerelateerde klachten

  • Voetklachten

Wij kunnen u onder andere helpen bij het verminderen en verhelpen van voetklachten en houdingsproblemen. Als u last heeft van pijnlijke voeten of andere klachten, blijf dan niet langer doorlopen met deze vervelende pijn en kom bij ons langs. U kunt vrijblijvend een afspraak met ons maken waarbij wij in gesprek gaan met u over uw klachten en samen met u kijken naar wat de juiste behandelmethode is om uw klachten te verminderen. Tijdens dit gesprek en het consult voeren wij onder andere een voetonderzoek uit om de functie en conditie van uw voeten te beoordelen, een statische en dynamische voetdrukmeting, een loopanalyse, een houdingsonderzoek en een schoeninspectie. Aan de hand van uw klachten en wensen komen wij met een oplossing die op maat gemaakt is voor uw problemen. De oplossingen kunnen bestaan uit professionele steunzolen, schoenadvies, tape therapie, een voetorthese of bewegingstherapie. Hoe sneller we samen het probleem aan weten te pakken, hoe groter de kans is dat u weer volledig herstelt.

 

  • Houding gerelateerde klachten

Wanneer u last heeft van houding gerelateerde klachten is het belangrijk om de stand en functie van uw benen en voeten te laten beoordelen door een gediplomeerde Registerpodoloog. Beperkingen in de wervelkolom, de heupen of de knieën kunnen invloed hebben op de functie en de stand van uw voeten. Een ongelijke stand van bijvoorbeeld een knie, enkel of heup kan gevolgen hebben voor de stand van uw bekken en uw rug. Onze Van der Plas Registerpodoloog in Den Haag zal tijdens het eerste consult uw klachtenpatroon bespreken en zal de beweeglijkheid en de stand van uw gewrichten in kaart brengen. Vervolgens kijken we naar uw houding in zowel staande als zittende positie. Hierna komen wij met een passend advies dat de ondersteuning van uw houding optimaliseert. Dit doen wij onder andere door middel van schoen- en zooladvies, therapie, op maat gemaakte steunzolen en voetortheses.

LFT.jpg

Onze steunzolen

Druk verdelend, voetstabiliteit en voetcorrectie zijn de drie belangrijkste elementen voor een steunzool.

Bij het lopen op steunzolen is ook een hoog comfortniveau een vereiste daarom, werken wij met het bedrijf Leading Foot Technology  te Nijverdal.

Een steunzool bij ons heeft een standaard prijs van €205,-. De prijs is inclusief consult en nacontrole.

Onze steunzolen

Schoenadvies

Zonder dat u het doorheeft loopt u wellicht op verkeerd schoeisel. De schoenen die u draagt kunnen van grote invloed zijn op de manier waarop u loopt, uw houding en de beweging van uw voeten. Maak vrijblijvend een afspraak bij ons in de praktijk voetzorg Den Haag en wij onderzoeken de schoenen waar u dagelijks op loopt. Hierbij letten wij onder andere op de manier waarop de schoenen zijn gesleten en of uw tenen voldoende ruimte hebben in de schoen. Eeltvorming op bepaalde plekken op uw voet, pijnlijke drukplekken en likdoorns kunnen een indicatie zijn dat uw schoenen bijvoorbeeld te krap zitten zal ook duidelijk worden welke schoenen beter geschikt zijn voor de klachten die u ervaart.

Schoenadvies
steunslipper.jpg

SteunSlipperS

Als u speciaal schoeisel nodig heeft of steunzolen draagt vanwege pijnlijke voeten of houdingsklachten, dan loopt u in de zomer waarschijnlijk tegen een probleem aan. U wilt tijdens de warme dagen en op vakantie lekker slippers kunnen dragen in plaats van dichte schoenen die opgezette voeten veroorzaken wanneer het buiten warm is. Op maat gemaakt e slippers is dan dé oplossing voor het voortzetten van uw zooltherapie of behandeltraject tijdens de zomer. Wij als Registerpodoloog in Den Haag kunnen pijn in de voeten tijdens de zomer voorkomen door op maat gemaakte slippers of sandalen voor u te ontwikkelen die u zowel buiten- als binnenshuis kunt dragen. Onze podoloog zal een scan van uw voet maken en op basis hiervan een steunzool ontwikkelen die exact aansluit bij uw voeten. De slipper of sandaal zal dezelfde vorm krijgen als die van uw steunzolen.

SteunSlipperS

Semi-orthopedisch schoeisel

Wanneer een aanpassing aan uw steunzolen of schoenen niet voldoende is om uw pijn en klachten te verminderen, kunnen semi-orthopedische schoenen de uitkomst zijn. Dit schoeisel wordt op maat aangemeten en vervolgens door Ike van der Plas zelf vervaardigd. De aanpassingen die aan de schoenen worden gedaan om uw klachten tegen te gaan, worden bepaald aan de hand van de onderzoeken die wij tijdens uw eerste consult met de podoloog in Den Haag uit zullen voeren. Dit zijn onderzoeken als het beoordelen van de functie en de stand van uw voeten, dynamische en statische drukmetingen, een loopanalyse en een houdingsonderzoek. Aanpassingen die aan het schoeisel kunnen worden gedaan zijn bijvoorbeeld het toevoegen van hakverhogingen, afwikkelbalken, zoolverstijvingen en steunzolen. Uiteraard snappen wij dat u graag schoenen wilt dragen die mooi en modieus zijn. Daarom kunnen wij u in onze Beterlopen voetzorg winkel verschillende kleuren en modellen bieden die precies aansluiten bij de gewone en moderne confectieschoenen. Zo heeft u een schoen naar u smaak waarbij voet- en houdingsklachten verleden tijd zullen zijn.

 

ikevanderplas.nl

Bij een semi- orthopedische schoen wordt een mal gemaakt van uw voet. Deze mal wordt vol gegoten om zo een exacte kopie van uw voet te krijgen.  Om deze gegoten voet wordt een schoen gemaakt. Bij deze maakwijze wordt er rekening gehouden met eventueel een steunzool en het comfort van de klant. De klant bepaald uiteindelijk het model, kleur en leer van zijn of haar schoen.

Een Semi orthopedische schoen bij ons heeft een  prijs tussen de € 950,00 en de € 1.550,00. 

Semi orthopedisch.jpg
Semi-orthopedisch schoeisel

Schoen aanpassingen

Onder onze voetzorg in Den Haag valt ook het bepalen en toepassen van schoenaanpassingen. Onder schoenaanpassingen vallen alle aanpassingen die aan confectieschoenen worden gedaan om voetklachten, houdingsklachten en pijnklachten te verlichten, te verminderen en te verhelpen. Een aanpassing aan de schoenen die u vaak draagt kan soms al voldoende zijn om weer optimaal en pijnvrij te kunnen bewegen. Van Der Plas Registerpodoloog in Den Haag biedt oplossingen op maat die vervolgens toegepast kunnen worden op uw eigen schoeisel. Het verwerken van een aanpassing aan uw schoenen proberen wij zo onzichtbaar en subtiel mogelijk te doen.

 

Voorbeelden van schoenaanpassingen die wij uw schoenen kunnen aanmeten zijn het verhogen van de hak, om bijvoorbeeld verschil in beenlengte te compenseren, een hakbuffer die zorgt voor een schok dempende werking, de schacht van de schoen oprekken of het aanpassen van de sluitingen van uw schoenen.

Overig 

Wij gaan alle uitdagingen aan en gaan graag opzoek naar de oplossing voor uw probleem.

 

ortheses 

tape 

oefeningen 

Screenshot_20220130-110703_Drive.jpg
Schoen aanpassingen
Overige
bottom of page